Bestel
Cart

De makers

Noor Kamerbeek
Noor Kamerbeek, schrijfster, fluitiste, programmamaker en beeldend kunstenaar, schreef in 2013 het verhaal Matilda en Kleine Vis na een ontmoeting met het Engelse kleutertje Matilda op het Franse vakantiestrand. In 2014 bedacht zij het concept waarin verhaal, illustraties en klassieke muziek gebundeld worden in een prentenboek, luisterboek en live voorstellingen. In 2015 verscheen haar eerste project Matilda en Kleine Vis.
In 2015 richtte zij de Stichting Fondation Faubourg op om fondsen te kunnen werven voor projecten waarin klassieke muziek en kunst een belangrijke rol spelen.
In april 2019 verscheen het tweede project Matilda en de Geheimzinnige Tonen, waarin een zoektocht naar muziek het uitgangspunt is van een spannend verhaal over Matilda en haar oma. Vind meer van haar werk op https://noorkamerbeek.nl en https://fondationfaubourg.nl.

Jose Vingerling
Illustratrice José Vingerling wekte met haar tekeningen het kleine meisje Matilda en haar oma tot leven in het prentenboek Matilda en Kleine Vis (2015).
Ook voor het prentenboek Matilda en de Geheimzinnige Tonen (2019) maakte zij weer prachtige illustraties.
Vind meer van haar werk op https://vingerlingdebruyne.nl

Dominy Clements
Componist Dominy Clements schreef in 2014 de muziek voor het luisterboek en de live-voorstelling van Matilda en Kleine Vis voor een fluitkwartet. Ook voor Matilda en de Geheimzinnige Tonen componeerde hij weer prachtige muziek, dit keer voor piano, viool en dwarsfluit/altfluit.
Vind meer van zijn werk op http://donemus.nl , zoek op Dominy Clements.

 

Marijke Beversluis
Actrice Marijke Beversluis werd in 2014 de vertelster in het luisterboek Matilda en Kleine Vis. Ook speelt zij in de gelijknamige theatervoorstelling, zoals te zien op de foto uit 2016.
Haar stem is onlosmakelijk verbonden aan Matilda en haar oma, en dus is zij ook de vertelster
in het luisterboek Matilda en de Geheimzinnige Tonen, en speelt zij in de live-voorstellingen van deze productie.

blog_03
Gerard de Bruyne, inspirerend en veelzijdig kunstenaar, is gespecialiseerd in live tekenen bij klassieke muziekconcerten en voorstellingen. In de live-voorstelling van Matilda en de Geheimzinnige Tonen illustreert Gerard de Bruyne ter plekke het verhaal op kunstzinnige wijze. www.vingerlingdebruyne.nl

De Vrienden van Matilda die de muziek en het meezingliedje voor het luisterboek Matilda en de Geheimzinnige Tonen hebben opgenomen, bestaan uit Maria Paula Majoor, viool; Ivana Alkovic, piano; Noor Kamerbeek, dwarsfluit/altfluit; Marijke Beversluis, actrice; Splendor Kinderkoor o.l.v Emma Rekers.

Ouverture:
Intro introductie:
Intro verhaal:
Liedje:
illustratrice José Vingerling, schrijfster en fluitiste Noor Kamerbeek, componist Dominy Clements.
V.l.r: illustratrice José Vingerling, schrijfster en fluitiste Noor Kamerbeek, componist Dominy Clements. Foto: Leo Samama.

Lees meer